PARAULES


Un abrazo tiene múltiples tallas, si vienes a cambiarlo te daré otro.


El tiempo no es dinero, sinó vida. Si perdemos dinero lo podemos recuperar, el tiempo no.Life is not measured by the number of breaths we take, but by the number of moments that take our breath away.Tota persona ha de mirar al llarg de la vida en sis direccions. Endavant, per saber cap a on va. Endarrere, per recordar d'on ve. Als costats, per veure qui l'acompanya en els moments difícils. Amunt,  per saber que algú el mira i l'està cuidant. A sota, per no trepitjar a ningú. I dins seu, per no deixar d'estimar-se.


L'experiència és la suma de les nostres errades.


La distància més curta entre dues persones és la veritat.


Dicen que una vez le preguntaron a Miguel Angel como había logrado la extrema belleza de una de sus esculturas, a lo que éste contestó que había sido sencillo, que la escultura estaba encerrada dentro del bloque de mármol y que él sólo se había concentrado en quitar delicadamente lo que sobraba.


Hi havia tres manobres treballant en aquella construcció.
Quan vaig passar pel costat del primer, li vaig preguntar què estaven fent, i em respongué: - estem barrejant ciment.
Quan vaig passar pel costat del segon, li vaig preguntar què estaven fent, i em respongué: - estem pujant una paret.
Quan vaig passar pel costat del tercer, li vaig preguntar què estaven fent, i em respongué: - estem construint una catedral.


Ella está siempre en el horizonte. Yo camino dos pasos, y ella se aleja dos pasos más.
Para qué sirve la utopía?
Para eso sirve, para caminar.


L'èxit vé abans del treball, només als diccionaris.


Si tingués nou hores per tallar un arbre, dedicaria les sis primeres a afilar la destral.

Abraham Lincoln


La medida de la inteligencia es la habilidad de cambiar cuando es necesario.
Albert Einstein


Si busques resultats diferents, no facis sempre el mateix.
Albert Einstein


Quedar-se al llit dormint fins a les deu del matí pot ser còmode, però una persona que té la força de voluntat de llevar-se a les sis es veurà recompensada per un començament de dia preciós. A un ultracorredor aquest trenc d'alba probablement l'enxamparà al cim d'una muntanya, després d'una hora corrent i amb dues o tres més encara per davant. I en aquell instant màgic, en aquells deu segons en els quals el sol dibuixa colors i formes espectaculars al cel, sabrà que ha pres la decisió correcta quan s'ha llevat, que ha viscut més en aquest obrir i tancar d'ulls que en deu diumenges seguits en què s'hagués llevat a les deu del matí.
Albert Jorquera (2014)


El éxito no es la clave de la felicidad. La felicidad es la clave del éxito. Si te gusta lo que haces lo lograrás.
Albert Schweitzer


- M'agraden molt les postes de sol. Anem a veure'n una...
- Hem d'esperar...
- Esperar què?
- Que el sol es pongui.
Antoine de Saint-Exupéry (1946)


Fa milions d'anys que les flors fabriquen punxes. Fa milions d'anys que els xais es mengen les flors. I no n'és, de seriós, tractar de comprendre perquè les flors es preocupen tant de fabricar punxes que no els serveixen de res, oi? I la guerra entre els xais i les flors, tampoc no n'és d'important? No és més seriós tot això que les sumes d'un senyor gras i vermell?

Antoine de Saint-Exupéry (1946)


El Petit Príncep va tornar l'endemà.
- Hauria estat millor venir a la mateixa hora -digué la guineu- Si vens, per exemple, a les quatre de la tarda, desde les tres començaré a ser feliç.

Antoine de Saint-Exupéry (1946)


- Heus aquí el meu secret. És molt senzill: només hi veiem bé amb el cor. Tot el què és essencial és invisible als ulls.
- Tot el què és essencial és invisible als ulls -repetí el Petit Príncep per tal de recordar-se'n.

Antoine de Saint-Exupéry (1946)


Però jo encara no he reparat el meu avió; ja no em queda res per beure, i també jo en seria, de feliç, si podia anar caminant a poc a poquet cap a una font!
- La meva amiga la guineu em deia... -Petit minyó no es tracta de guineus ara! -Perquè? -Perquè ens podem morir de set...
- És cosa bona d'haver tingut un amic, encara que ens toqui morir.

Antoine de Saint-Exupéry (1946)


Com que el Petit Príncep s'adormia, el vaig prendre en braços, i em vaig posar en camí altra vegada. Estava emocionat. Em semblava portar un tresor fràgil. Em semblava, fins i tot, com si no hi hagués res més fràgil sobre la terra. Com que els seus llavis entreoberts insinuaven un somriure, em vaig dir encara: "el que m'emociona tan fortament és la seva fidelitat per una flor, és la imatge d'una rosa que brilla en ell com la flama d'un llum, fins i tot quan dorm..." I el trobava encara més fràgil. Cal protegir-los, els llums; un cop de vent els pot apagar...

Antoine de Saint-Exupéry (1946)


Els homes del teu país -deia el Petit Príncep- conreen cinc-mil roses en un mateix jardí... i no hi troben el què cerquen...
- No -vaig respondre.
- I malgrat tot, el què cerquen podrien trobar-ho en una sola rosa, només una...

Antoine de Saint-Exupéry (1946)


Quan miraràs el cel, a la nit, com que jo viuré en algun dels estels, com que hi riuré, per a tu serà com si riguessin tots els estels. tu tindràs estels que riuran!
I quan estaràs consolat estaràs content d'haver-me conegut. Seràs sempre el meu amic. Desitjaràs de riure amb mi. De vegades, obriràs la finestra, perquè sí... només per gust... I els teus amics es quedaran sorpresos de veure't riure tot mirant el cel. I tu els diràs: "sí, els estels sempre em fan riure!"

Antoine de Saint-Exupéry (1946)


No costa gaire una paraula amable. Però serveix de molt.

Blaise Pascal


Qui mira cap a fora, somia; qui mira cap endins, desperta.

Carl-Gustav Jung


Ets tan forta i tan valenta, mare! Al teu lloc no sé pas què faria, jo.
- I afegí: - mare, et sembla que haig d'odiar l'home que ha matat el pare?
- No, nena - li vaig contestar - al teu pare no li hauria agradat.

Coretta Scott King (1969)


L'art de la felicitat és tenir bons pensaments encara que les circumstàncies siguin adverses.

Dalai Lama del Tibet


No demanaré perdó per ser com sóc i tenir emocions
David Fernandez (2014)


El cambio climático no es la principal amenaza de la humanidad, sino la estrechez de nuestro pensamiento.
Edward de Bono


La meva mare m'ha fet un entrepà màgic, pa amb pa, i jo m'imagino el què hi ha a dins.

educo.org (ONG)


Pedir perdón exige más valentía que disparar un arma, que accionar una bomba. Eso lo hace cualquiera. Basta con ser joven, crédulo y tener la sangre caliente. Y no es solo que se necesiten un par de huevos para reparar sinceramente, aunque no sea más que de palabra, las atrocidades cometidas.
Fernando Aramburu (2016)


Te agarrabas a los árboles, a las piedras, pero el huracan te arrastraba sin remedio, igual que a la niña de "El mago de Oz". Cuando ibas zarandeando por el aire, oíste mi voz diciendo: "¡Ten confianza! ¡Ten confianza!" No sabes el regalo que me hiciste contándome esa rara pesadilla. Ni en mil años que viva podría pagarte el orgullo de aquella tarde en que supe que mi voz podía darte ánimos.

Fernando Savater (1991)


Tenía las manos y el alma tan ocupadas en sus posesiones que de pronto sintió un extraño picor y no supo con qué rascarse.

Fernando Savater (1991)


La lluna es presenta, rossenca, en el firmament negre; iluminada per la seva claror, la neu fresca guspireja com si fos un polsim d'estrelletes. Mil vuit-cents metres més avall, ran de la glacera, els petits llacs del Tacul fan uns reflexes de pedres precioses. A la nostra dreta, a la vall, un mar de núvols, tremolosa sota el vent, està covant Chamonix ben adormit.

Gaston Rébuffat (1954)


Ens cal ésser de la nit, de la muntanya, d'una manera diferent que com a testimonis. Les estrelles clavades al cel parpallegen: el muntanyenc les pot contemplar, però primer que res, les estrelles viuen i, també, li pertanyen una mica: d'elles depèn la seva sort. Si brillen, el muntanyenc se sent feliç.

Gaston Rébuffat (1954)


L'aire és fresc, acollidor, fratern. El sol, amagat darrera la cara oest, no ens imposa la seva calor aclaparadora, però com que és allí, tot proper, escampa la serenitat.
Gaston Rébuffat (1954)


Obtendrás lo mejor de los demás cuando des lo mejor de tu mismo.
Harry Firestone


Es extraño, pero cuanto más me esfuerzo, más suerte tengo.
Henry Ford


Hay tres cosas importantes en la vida de todo ser humano.
La primera es ser amable.
La segunda es ser amable.
La tercera es ser amable.

Henry James


La grandesa no consisteix a ser fort, sinó a usar bé la força.

Henry Ward Beecher


Mare universal..., avantpassada venerable que alimentes en el teu sòl tot el que existeix..., a tu correspon donar vida als mortals, així com treure-se-la.

Homer


Pregúntate si lo que estás haciendo hoy te acerca al lugar en el que quieres estar mañana.
James E. Brown


Matar en nombre de Dios es hacer de Dios un asesino.
José Saramago


Els llibres més "bonics" són els que ja estan una mica vells, una mica gastats, amb visibles rastres de lectura... I seguint la comparança diria que les persones més "belles" són aquelles que presenten aquesta arruga, aquest petit defecte, aquest punt de desgast que acredita que es tracta d'éssers efectivament vius.

Josep Maria Espinàs (1981)


Però compri també llibres per als seus fills, encara que no n'hi demanin, i encara que de moment no els llegeixin. Tampoc no li demanen que els dugui a l'escola, i vostè ho fa. Com a l'escola, se'n collirà el fruit més endavant. La biblioteca de la casa és el camp de conreu d'una família, una finestra al món que s'obrirà el dia menys pensat.

Josep Maria Espinàs (1981)


Cuantas veces me he perdido, y dentro de tus hojos me he vuelto a encontrar.
Cuantas veces me he caido, y con tu mano yo me he vuelto a levantar.

Juan Luis Giménez (1997)


Van seure en cadires plegables al pati i van menjar xabàkia amb els dits i en un bol comú. Van prendre una segona tassa de tè, i quan la Laila li va demanar si en volia una altra, la Mariam va fer que sí. Mentre els trets ressonaven entre els turons, miraven els núvols que lliscaven per davant la lluna i les últimes cuques de llum de l'estació traçaven arcs brillants en la foscor. I quan l'Aziza es va despertar plorant i en Rasheed es va posar a cridar perquè la Laila sortís a fer-la callar, les dues dones es van mirar. Va ser una mirada oberta, compratida, la mena de mirada que només es dóna entre la gent que comparteix dificultats. I en aquest intercanvi, fugaç, mut, amb la Mariam, la Laila es va adonar que mai més no serien enemigues.

Khaled Hosseini (2007)


Tan aviat com la Mariam l'agafava en braços, l'Aziza es ficava el polze a la boca i li enterrava la cara al coll. La Mariam la feia botar amb força, amb un somriure mig aclaparat, mig agraït. No s'havia sentit mai volguda d'aquella manera, mai no se li havia declarat un amor tan ingenu, tan incondicional.

Khaled Hosseini (2007)


Un cim es corona quan hem aconseguit baixar-ne.

Kilian Jornet (2011)


Però abans de tirar la tovallola, vaig donar un altre cop d'ull al pare. No em va dir res, no va fer ni un gest, res que pogués influir en la meva decisió. Només va deixar escapar un somriure còmplice que em va omplir de calma. Vaig copsar al seu rostre la confiança que tenia en mi. Vaig entendre que podria fer el que considerés més oportú, que si decidia llençar el campionat per por no passaria res, que ell no se sentiria decebut, que mai no m'ho retrauria. Em vaig sentir lliure, completament lliure. I aquella llibertat em va donar força i energia. Em vaig armar de valor, i vaig saltar.
Laia Sanz (2015)


M'assalta el pànic. Tinc por. No vull que el cap em vagi tot sol. El vull controlar. No vull que em porti fins a un punt sense retorn. Sé que al Dakar venim a patir, però no sóc estúpida. No em penso pas morir sobre la moto. No. Això, no.
Laia Sanz (2015)


- Vuelo Zorbas! Puedo volar! - graznaba eufórica desde la vastedad del cielo gris...
- Bueno, lo hemos conseguido.
- Sí, al borde del vació comprendió lo más importante.
- ¿Ah sí? ¿Y qué es lo que comprendió?
- Que solo vuela el que se atreve a hacerlo...

Luis Sepúlveda (1996)


De manera apacible, se puede sacudir al mundo.
Mahatma Gandhi


No permitiré que nadie camine por mi mente con los pies sucios.
Mahatma Gandhi


L'Alba, una noia de catorze anys, verge i bruna, tornava de l'hort de casa seva amb un cistellet de figues negres, de coll de dama, quan s'aturà a avergonyir dos nois, que n'apallissaven un altre i el feien caure al toll de la resclosa, i els va dir:
- Què us ha fet?
- No el volem amb nosaltres perquè és negre.
- I si s'ofega?
I ells es van arronsar d'espatlles.

Manuel de Pedrolo (1974)


El verdadero viaje al descubrimiento no consiste en ir en busca de nuevos paisajes, sinó en tener nuevos ojos.
Marcel Proust


Si cadascú escombrés la porta de casa seva, el món estaria net.
Mare Teresa de Calcuta


A vegades sentim que el que fem només és una gota en el mar, però el mar seria menys sense aquesta gota.

Mare Teresa de Calcuta


Ensenyaràs a volar... però no volaran el teu vol.
Ensenyaràs a somniar... però no somniaran els teus somnis.
Ensenyaràs a viure... però no viuran la teva vida.
Ensenyaràs a cantar... però no cantaran la teva cançó.
Ensenyaràs a pensar... però no pensaran com tu.
Però sabràs que cada cop que ells volin, somniin, visquin, cantin i pensin... estarà en ells la llavor del camí ensenyat i après.
Mare Teresa de Calcuta


Si un hombre está llamado a ser barrendero, debería barrer las calles como Miguel Ángel pintaba, o como Beethoven componía, o como Shakespeare escribía poesía. Debería barrer las calles tan bien que todos los habitantes del cielo y de la tierra se detuvieran para decir: "aquí vivió un gran barrendero que hizo bien su trabajo".
Martin Luther King


He fallado más de 900 tiros en mi carrera. He perdido casi 300 partidos. 26 veces han confiado en mi para hacer el tiro que ganaba el partido, y lo he fallado. He fracasado una y otra vez en mi vida. Y es por eso que tengo éxito.
Michael Jordan.


La vida empieza en el límite de tu zona de seguridad.
Neale Donald Walsch


La mayor gloria en la vida no consiste en no caer, sinó en levantarse cada vez que caemos.

Nelson Mandela


L'art més noble és el de fer feliços als altres.
P.T. Barnum


Los paisajes más bellos viven en la mente de los ciegos, y la esperanza más fuerte surge de los que no tienen remedio.

Palo flamenco


Considero más valiente al que conquista sus deseos, que al que conquista sus enemigos, ya que la victoria más dura es la victoria sobre uno mismo.

Patricia Ramirez (2012)


La fuerza de un equipo es cada uno de sus miembros. La fuerza de cada miembro es el equipo.
Phil Jackson


Quan escolto tinc avantatge, quan parlo el tenen els altres.

Proverbi àrab


Estima'm quan menys m'ho mereixo perquè és quan més ho necessito.
Proverbi xinès


La montaña se aprende, exige esfuerzo, tesón, y espíritu de sacrificio. Personalmente he encontrado a mis maestros entre los miembros del grupo y con el tiempo nos hemos convertido en inseparables amigos. No hay nada por encima de la amistad que valga la pena arriesgarla.

Ricardo Arregui Calvo (1993)


Los recuerdos son lo más precioso que se puede guardar de una aventura; no se gastan ni se acaban, y siempre producen una sensación agradable cuando te vienen a la mente. Muchos de aquellos momentos tan intensos te quedan grabados para siempre al igual que aquellos compañeros con los que los has compartido...

Ricardo Arregui Calvo (1993)


El éxito se crea mediante la realización de pequeñas disciplinas cotidianas que van amontonándose con el tiempo, y producen logros que superan en mucho cualquier cosa que pudieras haber planeado. Estos pequeños hábitos de éxito son tan fáciles de lograr todos los dias que la gente no cree que sean significativos. Así que no los realizan. Así mismo, el fracaso no es más que el resultado inevitable de pequeños actos cotidianos de negliencia realizados constantemente hasta que te llevan a un punto sin retorno.
Robin Sharma (2010)


Cuanto más te inclines hacia tus miedos y avances hacia los desafíos, más asombrosas serán las recompensas.
Robin Sharma (2010)


No arriba abans qui va més depressa, sinó qui sap on va.

Sèneca


No hemos de preocuparnos de vivir largos años, sino de vivirlos satisfactoriamente; porque vivir largo tiempo depende del destino, vivir satisfactoriamente de tu alma.

Séneca


El meu pare em diu sempre: "ets el què fas, no el què dius".

Severn Cullis-Suzuki (1999)


M'emociono quan miro en Buck. És com si aquí, al meu costat, hi hagués una part de tu, la part que més m'estimo, aquella que, fa tants anys, dels dos-cents hostes del refugi, vas saber triar el més infeliç i lleig de tots.

Susanna Tamaro (1994)


"Se n'ha anat a fer un viatge, un llarg viatge pel cel". Amb el teu caparró ros, vas continuar menjant en silenci. Tan bon punt vas acabar, em vas preguntar amb veu seriosa: "podem saludar-la, àvia?" "És clar que sí bonica", et vaig contestar i et vaig portar al jardí en braços. Vam quedar-nos una bona estona dretes al prat mentre tu, amb la teva maneta, anaves fent adéu als estels.

Susanna Tamaro (1994)


El primer de gener del 2000, els ocells es despertaran damunt els arbres a la mateixa hora que el 31 de desembre de 1999, cantaran de la mateixa manera, i, tan bon punt hagin acabat de cantar, igual que el dia anterior, aniran a buscar menjar.

Susanna Tamaro (1994)


Són les onze. No puc dormir. El meu germà petit dorm al meu costat. i les meves dues germanes tenen un posat tranquil. No saben encara què els espera. Ah! Si pogués parlar amb ells, si els pogués dir com és de feixuga l'espessor de la nit sense son! Potser val més que no ho sàpiguen?

Tahar Ben Jelloun (1991)


La magia no es más que experimentar algo por primera vez.
Ted Simon (1974)


El secret de la felicitat no és fer el què es vol, sinó voler el què es fa.

Tolstoi


Fallarás el cien por cien de los tiros que no hagas.

Tom Peters (2010)


I will never forget the way this song made me feel when I heard it for the first time.
Vanessa L F (Pink Floyd's Comfortably Numb)


El mometo más oscuro de la noche se produce justo antes del amanecer.
Vicente Ferrer


Jo ja no tenia por de res. Ni dels Khunkhuzos, ni de les feres salvatges, ni de la neu, ni de les inundacions...
Perquè Dersú era amb mi.
Amb aquests pensaments, em vaig adormir profundament.

Vladimir Arseniev (1930)


La guerra s'enduia els nois d'Itaca. Mentrestant, el noiet que encara no tenia edat per a treballar, s'entusiasmava amb el seu nou ofici de repartidor de telegrames; però d'aquesta manera coneixia també la soledat i el dolor, que es trobava pertot. I més, si els telegrames que cal repartir anuncien una nova i absurda víctima de la guerra. Però treballar a telègrafs té els seus inconvenients, sobretot si el teu propi germà també és al front.

William Saroyan (1930)


Mejor tres horas antes, que un minuto demasiado tarde.
William Shakespeare


Triunfar es ir de fracaso en fracaso sin perder el entusiasmo.
Winston Churchill
PUJAR